maandag 20 juni 2016

 
Goedemorgen iedereen, aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag sta ik met IJslandwol en IJslandtruien op de Farm & Country Fair in Aalten. Met 2 andere dames sta ik in een pagodetent. De ene dame breit sokken op een antiek sokkenbreimachine en de andere dame spint en vilt. Wij staan vlak bij de wol/schapentent.
 
De Farm & Country Fair is een Engelse Fair, waar je bijzondere dingen kunt kopen, eten en zien tegen beschaafde prijzen. Het is dus geen braderie met hamburgers-, friet- en vistenten en artikelen tegen dumpprijzen. Wanneer u op de site (www.countryfair.nl) kijkt kunt u zien wie de standhouders zijn.


Om in de Engelse sferen te blijven, in Engeland hebben ze geen vaatdoekjes (dishcloth) zoals wij die kennen, maar gebruiken ze katoenen doekjes, die ze vaak zelf haken of breien. Er zijn eenvoudige en ingewikkelde patronen. Ik heb een paar eenvoudige patronen gevonden die heel geschikt zijn voor opmaken van restjes katoen.

Dit is een patroon van Mindy Hudson en staat op Ravelry. Voor het patroon klik op de link onder de foto.


 vaatdoekje


Dit is een patroon van Staci Perry en staat ook op Ravelry. Voor het patroon klik op de link onder de foto.

vaatdoekjes

 
Een zomerse sjaal die gebreid is met 1 bol (100 gram) sokkenwol op breinaalddikte 3,5-4. Het patroon is van Jennifer Jones van Knitmonster. Voor het patroon klik op de link onder de foto.

blauwe gebreide sjaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten