vrijdag 9 december 2016

Patronen voor kerst


Goedenavond allemaal, Sinterklaas  en de Zwarte Pieten is weer terug naar Spanje en nu komt kerst met rasse schreden aan. Samen met een vriendin ga ik van 12 tot en met 22 december naar Norden in Duitsland op een Weihnachtsmarkt staan. We verkopen zelfgebreide sokken (antieke sokkenbreimachine) en mutsen en handschoenen. Op het centrale plein staan ongeveer 15 houten huisjes (Weihnachtsstuben). In ieder huisje worden handgemaakte producten verkocht voor een kleine prijs. Doordeweeks zit je er 5 uur per dag en zaterdag en zondag 8 uur per dag. 

Ik heb onder andere deze muts van IJslandwol (Alafoss Lopi) gebreid voor de Weihnachtsmarkt. Ik heb ook een bruine en grijze variant.

Mochten jullie belangstelling hebben voor de muts, ik heb er een pakketje van gemaakt bestaande uit ongeveer 125 gram Alafoss Lopi wol en een Nederlands patroon. De prijs      bedraagt € 8,50 en € 2,92 (4 postzegels) verzendkosten.  Je kunt ook zelf de kleur van de muts samenstellen. Kijk hiervoor op de pagina "Wol die Eucalypta verkoopt."
 
Voor degenen die wat voor de kerst willen maken heb ik nog wat breipatronen voor de kerstboom gevonden. 
Mary Ann Stephens heeft deze kerstbal en nog vele andere kerstversieringen ontworpen. Voor het patroon van deze en andere kerstballen klik op onderstaande link.
Gebreide kerstversiering


De patronen van deze boomhangers zijn van garenproducent Berroco. Voor het patroon klik op de link.
 
Kerstboomversieringen

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten